Dialog Design DialogDesign ved Rolf Molich English English Dansk Dansk
DialogDesign, Skovkrogen 3, 3660 Stenløse, Denmark, dialogdesign@dialogdesign.dk, +45 4717 1731
Produkter Aktuelt Bøger Om DialogDesign
De fem gyldne regler Designregler Testrapporter Artikler CUE (Comparative Usability Evaluation) Nyttige links

Testrapporter fra andre

På dette sted ville vi gerne give dig links til testrapporter, som andre firmaer har offentliggjort. Det ville give dig et godt sammenligningsgrundlag, når du skal vælge leverandør af brugervenlighedsydelser. Desværre kender vi ingen eksempler på at andre udviser samme åbenhed som vi gør.

CUE - Comparative Usability Evaluation

DialogDesign har siden 1998 gennemført en række sammenlignende test af brugervenlighed, som går under betegnelsen CUE-1 til CUE-7. En CUE undersøgelse består i at en række professionelle usability teams samtidigt og uafhængigt vurderer brugervenligheden af et kendt websted, f.eks. www.hotmail.com. Sammenligningen af de anonyme testrapporter giver værdifulde informationer om hvordan professionelle mest effektivt udfører evalueringer. Vi har offentliggjort de fleste af de anonyme CUE-rapporter.

Flere oplysninger om CUE med henvisninger til de testrapporter, som DialogDesign finder særlig interessante (siden er på engelsk).

Læs mere:


Eye-tracking kontra traditionel tænke-højt test

 

CUE-6 undersøgelsen har vist, at traditionelle brugervenlighedsmetoder giver mindst lige så gode bruger–venlighedsresultater som eye-tracking for almindelige websteder.

Her er en side fra en testrapport fra CUE-6, udarbejdet af det anonyme Team G. De farvede billeder er "heat maps" som viser hvor brugerne kikkede på websiderne. CUE-6 testede webstedet for biludlejningsfirmaet Enterprise.

Team G anvendte eye-tracking. De øvrige 12 teams anvendte traditionel test af brugervenlighed.

Team G mente at deres testresultater var bedre. De øvrige CUE-6 deltagere havde svært ved at se kvalitetsforskellen. Døm selv! Hent orginalrapporterne og læs mere på vores engelske side om CUE-6.
Hjem    Om brugervenlighed    Produkter    Aktuelt    Bøger    Om DialogDesign